top of page

כירורגיית פה ולסתות

עקירות שיניים

מתי מבצעים עקירת שיניים?

במרפאתנו נעשה כל מאמץ להימנע מעקירות שיניים ולשמר אותן, אך במקרים מסוימים אין ברירה אחרת. כאשר שן פגועה משפיעה לרעה על רקמות סמוכות כמו עצם הלסת או שיניים שכנות, נדרש לשקול עקירה.

אם קיימת ספיגת עצם פתולוגית שאינה ניתנת לעצירה, אנו נבצע עקירה של השן הפגועה או שאריות השורש. חשוב לציין שספיגת עצם פוגעת בכמות העצם הנדרשת לשיקום עתידי.

כמו כן, שיניים עם הרס כותרתי נרחב עקב עששת, שלא ניתן לשקם, עלולות לסכן שיניים סמוכות ולהדביקן בעששת. במקרים כאלה, העקירה היא הפתרון הטוב ביותר למניעת נזק נוסף.

שתלים דנטליים

הפתרון לחוסר שן

שתלים דנטליים מהווים פתרון מתקדם ואמין במקרים של חוסר שן אחת או יותר. השתל משמש כתחליף לשורש השן הטבעית, ועליו ניתן להרכיב כתר או מחבר לתמיכה בגשר שיניים.

למרות ששתל דנטלי נחשב לתחליף האיכותי ביותר לחוסר שן, חשוב להדגיש כי שן טבעית תמיד עדיפה, כאשר הדבר אפשרי. שימור שיניים טבעיות נותר בראש סדר העדיפויות שלנו.

השתלות עצם(אוגמנטציה) והרמת סינוס

השתלת עצם היא פרוצדורה המאפשרת להוסיף נפח עצם ולתקן דפקטים או חוסר בעצם הלסת. לרוב, התהליך מתבצע לאחר עקירת שן או כחלק מהכנה להשתלת שתל דנטלי, אך ניתן לבצעו גם במקרים של ספיגת עצם הנובעת מדלקת.

כאשר מדובר בלסת העליונה באזור אחורי, חוסר העצם עלול להגיע עד הסינוס המקסילרי. במקרים אלה, כאשר יש צורך בהשתלת עצם, נדרש לבצע הרמת סינוס. כיום, קיימת אפשרות לבצע את ההליך בשיטה זעיר-פולשנית, המאפשרת החלמה מהירה יותר בהשוואה לשיטות המסורתיות. עם זאת, חשוב לציין שלא בכל מקרה שיטה זו מתאימה.

כל תהליך השתלת עצם מותאם באופן אישי בהתאם לצורך הקליני, לתמונה הדיאגנוסטית ולהדמיות המבוצעות לפני הטיפול.

Image by Peter Kasprzyk
bottom of page